Planinari iz Šibenika

Jutro je osvanulo sunčano i lijepo, taman za šetnjicu po našim lijepim bregima. U goste su nam stigli naši dragi planinari iz PD „Zanatlija“ i HPD „Kamenar“ iz Šibenika. Neki od njih već poznaju naše brege i bili su tu više puta što nas je posebno obradovalo, kao i činjenica da se uvjek vraćaju i da imaju lijepe uspomene na nas.

Planinara je bilo oko 30 i svi su izrazili želju za obilazak naše planinarske obilaznice, u čemu smo im vrlo rado udovoljili. Na početku naše šetnice podno Kalvarije dočekali smo ih prigodnom dobrodošlicom u vidu medenjaka, licitarskih srčeka i naravno okrepe za dušu i tjelo (to se mora). Zatim smo veselo krenuli preko Sekovica do Lućeg Brega.

Prvo zaustavljanje bilo je kod naših planinara Ksenije i Željka Šćuric koji su nas dočekali kod svoje kućice i tu nam priredili malu okrepu da možemo lakše nastaviti dalje do našeg odmorišta u šumi. Tamo se naš predsjednik pobrinuo da nas dočeka hladno piće.

Nakon malog odmora i slikanja za uspomenu nastavili smo dalje do Kralja te prešli cestu kod dvorca Hellenbach. Od tamo se jedna grupa zaputila trasom obilaznice prema Vinskom vrhu i dalje na Bistricu, a druga grupa krenula je put Bistrice po cesti, malo smo usput razgledavali vrtove i prirodu koja se budi u ovo majsko vrijeme.

Po lijepom pričanju čini se da smo im priredili ugodno i ne tako zahtjevno hodanje.

Napisao/la Đurđica Furjan