Arhiva objavaNovije objave


Održana prezentacija uspona na Breithorn

28. prosinac 2011. od D. Krajačić

Dana 15. prosinca 2011. u društvenoj prostoriji održana je prezentacija uspona na švicarski alpski vrh Breithorn (4164 m) pod naslovom "Kako i vi možete na jedan četiritisućnjak".
Uspon je u lipnju 2011. izvela ekipa sastavljena od članova PD "Ludbreg", PD "Kalnik" i PD "Grohot". Prezentaciju je pripremio i održao Damir Klarić iz PD "Ludbreg". Sat i pol priče i stotinjak fotografija naišli su na zainteresiranu publiku od dvadesetak pisutnih članova "Grohota" i gostiju iz Križevaca i Ludbrega.
Odaziv i reakcije prisutnih dobar su motiv za organizaciju još kojeg sličnog događaja za naše članova ali i sve ostale zainteresirane. U uspješnoj organizaciji ove prezentacije sudjelovalo je petnaestak članova "Grohota" koji su se između ostaloga pobrinuli i za okrijepu prisutnih. Za tehničku podršku bez koje bi ovakva prezentacija bila gotovo neizvediva, zahvaljujemo Turističkoj zajednici općine M. Bistrica.
Damirove fotografije s prezentacije možete vidjeti ovdje.
Fotografije s Breithorna od kojih su neke prikazane i na prezentaciji možete vidjeti ovdje (Damir), ovdje (Zdenko) i ovdje (Dominko).

Na vrh stranice   217. savjetovanje MS ZPP-a

25. rujna 2011. od D. Haklin - Zorić

U nedjelju, 04. 09. 2011, s početkom u 10 sati, u Ludbregu je održano 217. međudruštveno savjetovanje ZPP-a u lovačkoj kući “Srnjak”, u organizaciji PD “Ludbreg”.
Usvojen je zapisnik s 216. savjetovanja te podnesena izvješća o provedenim akcijama između 2 savjetovanja. Utvrđeno je prisustvo 14 društava, što nije bilo dovoljno da se usvoji zapisnik zbog nedostatka kvoruma. Stoga će se isti pokušati usvojiti na slijedećem savjetovanju.
Od društava za koja se utvrdilo da se učestalo ne pojavljuju na savjetovanjima zatražiti će se da se ispišu iz ZPP-a. Mi smo bili prisutni na sva 3 savjetovanja do sada održana ove godine.

Na vrh stranice   216. savjetovanje MS ZPP-a

11. srpnja 2011. od D. Haklin - Zorić

U nedjelju, 5. lipnja 2011, s početkom u 10 sati održano je 216. savjetovanje ZPP-a. Savjetovanje je održano u planinarskom domu na Vugrovcu, u organizaciji PD HP i HT “Sljeme” Zagreb.
Usvojen je zapisnik s 214. savjetovanja, te podnesena izvješća o ostvarenim akcijama između 2 savjetovanja. Također je donesen plan aktivnosti za naredno razdoblje, te organizacija Sleta na ravnoj gori.
Uz vodstvo tajnika Borislava Kušena i predsjednika Dragutina Novoselca raspravljena su i ostala pitanja iz rada naših društava.

Na vrh stranice   Održano 215. savjetovanje MS ZPP-a

12. ožujka 2011. od D. Haklin - Zorić

U nedjelju 06. ožujka 2011. u planinarskom domu "Puntijarka" na Medvednici održano je 215. savjetovanje Međudruštvenog savjeta Zagorskog planinarskog puta u organizaciji HPD "Zagreb-Matica" iz Zagreba.
U prisustvu delegata 18 društava od 29 udruženih članica MS ZPP-a među kojima je bila i predstavnica PD "Grohot" Darinka Haklin Zorić, pozdravnu riječ održao je predstavnik domaćina. U radnom dijelu savjetovanja usvojeni su zapisnik te ostali dokumenti sa 215. savjetovanja. Jednoglasno je izabrano HPD "MIV" Varaždin kao najbolje društvo MS ZPP-a za 2010. godinu. Raspravljena su mnoga pitanja iz rada i života naših planinarskih društava uz vodstvo D. Novoselca, predsjednika i B. Kušena, tajnika Međudruštvenog savjeta te diskusiju predstavnika HPS-a i prisutnih delegata.
I ovo savjetovanje uspješno je završeno zajedničkim ručkom i druženjem prisutnih delegata.

Na vrh stranice   Održana skupština PD "Grohot"

03. veljače 2011. od admin

U subotu 30. siječnja 2011. održana je redovita izborna skupština PD "Grohot" uz prisutnost tridesetak članova te gostiju iz susjednih planinarskih društava i nekoliko udruga koje djeluju na području Marije Bistrice.
Na skupštini je izabrano novo vodstvo društva pa je nova (stara) predsjenica Vesna Antolić, dopredsjednik Stjepan Muhek, a tajnica Vesna Habazin. Izabrani su i novi članovi Upravnog odbora koji je odlukom Skupštine proširen na devet članova. Također su izabrani i novi Nadzorni odbor i Sud časti.
Nakon uspješnog radnog dijela skupštine uslijedilo je i tradicionalno druženje članova i gostju uz večeru.
Pogledajte ovdje što o skupštini javlja RMB.

Na vrh stranice   Skupština PD "Grohot"

20. siječanj 2011. od admin

Redovita izborna skupština PD "Grohot" održati će se u subotu, 29. siječnja 2011. u Mariji Bistrici u restoranu "Dobro mi došel prijatel". Početak skupštine predviđen je za 18 sati.
Na ovoj skupštini izabrati će se članovi Upravnog odbora, predsjednik, dopredsjednik i tajnik koji će voditi Društvo u iduće 4 godine. Također, biraju se i članovi Nadzornog odbora te Suda časti. Na dnevnom redu su i izmjene statuta Društva kojima će se povećati broj članova Upravnog odbora sa sedam na devet.
Pozivaju se članovi da sudjeluju u radu skupštine u što većem broju. Nakon radnog dijela skupštine slijedi, naravno, i tradicionalni veseli domjenak.

Na vrh stranice   Vincekovo u Mariji Bistrici

20. siječanj 2011. od admin

Po uzoru na druge tradicionalne Vincekove pohode u široj i užoj okolici, u organizaciji PD „Grohot“ i Turističke zajednice općine Marija Bistrica u Mariji Bistrici okupilo se dvadesetak planinarskih društava iz Konjščine, Zagreba, Zaboka, Klanjca, Kalinja, Stubice, Oroslavja, Susedgrada, Kutine, Sesveta, Medveščaka. Obiđena je šetnica „Za dušu i tijele – Mirko Fulir". Planinare su Grohotovci počastili rakijom, kuhanim vinom i sokovima. Nakon obilaska obilaznice pridružili su se okupljenima na Trgu pape Ivana Pavla II. gdje je započeo ceremonijal Vincekovog.
Pogledajte i objave o ovom događaju na stranicama Turističke zajednice općine Marija Bistrica i na Zagorje.com.

Na vrh stranice   Odgođena skupština!

10. prosinac 2010. od admin

Zbog nepredviđenih okolnosti redovita izborna skupština PD "Grohot" zakazana za 18. prosinac 2010. odgođena je i održati će se u siječnju 2011. Članovi i gosti će o novom datumu održavanja skupštine biti pravodobno obaviješteni.
Uz isprike, Upravni odbor Društva.

Na vrh stranice    ZPP na Grohotu

10. lipanj 2006. od admin

U domu lovačkog društva "Fazan" iz Marije Bistrice, na Grohotu, u nedjelju 04. lipnja 2006. održano je savjetovanje Međudruštvenog savjeta Zagorskog planinarskog puta. Međudruštveni savjet je neformalna organizacija planinarskih društava koja održavaju Zagorski planinarski put i kontrolne točke puta ili djeluju na području naše županije. U Međudruštvenom savjetu sudjeluje 26 planinarskih društava iz 5 županija.
Na savjetovanju na Grohotu sudjelovalo je 25 delegata iz 12 društava. Iako nije bilo kvoruma, savjetovanje je bilo uspješno i korisno. Na savjetovanju je predan pehar za najbolje društvo Savjeta u 2005. godini i to iz ruku HPD "Lipa" iz Sesveta kao dosadašnjeg najboljeg društva u ruke HPD "Belecgrad" iz Belca koje se istaknulo svojom aktivnošću u organizacijama druženja planinara među kojima je u Belcu prošle godine održan i slet planinara ZPP-a.
Za prisutne delegate domaćin PD "Grohot" osigurao je tradicionalni ručak i počastio goste sokovima i gemištima. Ovo je bila još jedna uspješna organizacija koju su ostvarili Grohotovci, a posebnu zaslugu u cijelom događanju imaju Lovačko društvo "Fazan" koje nam je ustupilo prostor i šestoro članova "Grohota" koji su aktivno sudjelovali u organizaciji.

Na vrh stranice    "Grohot" na sletu ZPP-a

30. svibanj 2006. od admin

Mala ali jaka ekipa "Grohota" sudjelovala je u nedjelju, 28. svibnja 2006. na Sletu planinara Međudruštvenog savjeta Zagorskog planinarskog puta kod planinarskog doma na Grohotu. Uz gostoljubive domaćine iz HPD "Blagus" iz Blaguše, okupilo se stotinjak planinara iz nekoliko planinarskih društava koja su članovi Međudruštvenog savjeta te gostiju.
Nakon službenog otvorenja susreta i pozdravnih govora, prisutni planinari mogli su uživati u lijepom danu u prirodi, druženju s prijateljima planinarima iz drugih društava, sportskim igrama koje je, već po tradiciji, pripremio domaćin, kotlovini i grahu, bili su tu mužikaši, a zaorila se i pjesma. Prisutne je u ime PD "Grohot" milozvučnim riječima pozdravio naš cijenjeni član Dragec Novina.

Na vrh stranice    Uručena Zahvala donatorima

18. svibanj 2006. od admin

Na svečanom domjenku, 17. svibnja 2006., u idiličnom zagorskom krajoliku bistričke okolice, u Borju, predana je Zahvala poduzeću HONING iz Svetog Križa Začretja. Zahvala je dodijeljena za donaciju u obliku tiskanja dnevnika i priznanja bistričke obilaznice "Za dušu i tijele" i zahvalnica PD "Grohot". Odluka o dodjeli zahvale donijeta je na skupštini PD "Grohot" održanoj 10. prosinca 2005.
Odluku o dodjeljivanju Zahvale i Zahvalu preuzeo je jedan od trojice prisutnih predstavnika tvrtke "HONING", Damir Novina.

Na vrh stranice    "Grohot" na Velebitu

18. svibanj 2006. od admin

U nedjelju 14. svibnja 2006. Grohotovci su sudjelovali na "Pohodu degeniji" i doživjeli susret s izuzetnom Velebitskom degenijom koja raste samo na Velebitu i nigdje drugdje na svijetu. Degenije su nas počastile svojim blistavim žutim cvjetićima.
Na žalost, i nebo je bilo darežljivo, počastilo nas je neprekidnom kišom.


Na vrh stranice