Pohod "PO DRAGOMU KRAJU", Konjščina

Prekrasno nedjeljno jutro, idealno za šetnju. Okupili smo se na uobičajenom mjestu okupljanja te osobnim automobilima krenuli put starog dvorca “Konjski” u Konjščini.

Uz dobrodošlicu tamo su nas dočekali planinari “Gradine” s okrepom i pecivima. Svim sudionicima pohoda dobrodošlicu je zaželio i vokalni sastav “Kušlec” iz Konjščine otpjevavši nekoliko pjesama. Bili su tu prisutni planinari iz Varaždina, Zaboka, Zlatar Bistrice, Pregrade...

Krenuli smo putem prema Sušobregu. Fascinirala me je dabrova brana – priroda stvarno čini čuda! Nastavili smo put Jertovca. Na polovici puta dobivamo okrepu uz peciva. Priroda je predivna, uživamo. Naše Zagorje stvarno ima puno ljepota koje otkrivamo sve više na svakom koraku.

U laganoj šetnji stigli smo do bajera u Konjščini, susreli ribiče koji su spremali feštu. Kratko smo se zadržali, malo popričali i krenuli na mjesto od kojeg smo i krenuli.

Pod šatorom, uz planinarski grah, svi skupa smo se podružili. Oko 15 sati, okrijepivši svoju dušu i tijelo, uputili smo se svojim kućama.

Napisao/la Mira Bajs