16.3.2003., god. VINSKI VRH

Kao domaćin, PD "Grohot" M. Bistrica, na Vinskom vrhu dočekuje planinare:

IVANEČKI ROMARSKI PUT, IVANEC - MARIJA BISTRICA

S Trga Pape Ivana Pavla II krenuli smo u 8,45 a ne kako smo planirali, te s toga kasnili jer na Vinski vrh prije nas su došli romari iz Z. Bistrice i Konjščine. Romari iz Belca su došli malo kasnije kako je bilo i najavljano, u 9,30. Broj planinara-romara bio je manji od očekivanog zbog nenadane hladnoće (naime, u Belcu je kroz noć pao snijeg oko 10 cm a u Ivancu i više).

U znak dobrodošlice otvorili smo crkvu Sv. Vida na Vinskom vrhu, ponudili čaj i peciva. Prisustvovali smo Sv. misi poldanjici u 11 h, u župnoj crkvi MBB. Naš župnik, monsinjor Lovro Cindori, biranim riječima pozdravio je planinare a pod kraj mise predstavnicima prisutnih PD-a, darovao hodočasničku monografiju "Majka Božja Bistrička" i s time ispravio našu pogrešku, što kao domaćini nismo bili spremni dati odgovore na neka postavljana pitanja u vezi s crkvom na Vinskom vrhu. Drugi put potrebno se pripremiti bolje!

Nakon mise otišli smo na Kiparsku koloniju i družili se na otvorenom. Bilo je prohladno i vjetrovito.

Članovi PD "Grohot" M. Bistrica koji su se angažirali na ovom zadatku dobrodošlice su:

Valja naznačiti: M. Fulir je događanja bilježio video kamerom a za kuhanje čaja posudio je potrebnu posudu; Š. Cipriš darovala je PD-u 100 kn i s tim smo pokrili troškove peciva ; M. Pižir dogovarala]e s "Grozdom" kuhanje čaja te osobnim vozilom razvozila čaj i ost.; D. Osrečak darovala vino; F. Popek darovala čaj i šećer; D. Krajačić osim svih "konaca" u rukama, darovao kis. vodu. Svima koji su se na bilo koji način angažirali i dali dio sebe, zahvaljujemo a ostali će isto tako imati priliku pa se toplo preporučamo.