6.7.2003. god. DANI MEĐIMURJA - ČAKOVEC

Sudionici ovog pohoda bili su:

 1. Kristina Fruk
 2. Mirko Fulir
 3. Nada Fulir
 4. Đurđa Furjan
 5. Izabela Furjan
 6. Ljubomir Japec
 7. Petar Kurešić
 8. Petar Novak
 9. Dragutin Novina
 10. Miljenko Pisk
 11. Matea Pižir
 12. MiraPižir
 13. Zvonko Pižir
 14. Francika Popek
 15. Lucija Popek
 16. Ivana Šimunec

Mjesto okupljanja: Zlatar Bistrica,vrijeme polaska vlaka: 7:20. Iz vlaka u Čakovcu-izašli-smo u 8,45!-- Hodajući do centra, prošli smo parkom i razgledali stari grad. Nakon okrepe, u 9,30' krenuli smo do hotela "Park" gdje su nas dočekali domaćini, počastili pecivom i (rakijom); autobusom dalje do odredišta, a to je mjesto Vučkovec. Opet okrepa po želji, pozdravne riječi, upute organizatora i polazak markiranim -Vincekovim stazama- nešto prije 11 h.

Ova staza napravljena je prvi put za ovu prigodu. Vrijeme je toplo i sunčano, većinom se hoda šumskim stazama, nešto malo po suncu. Teren je raznolik, od laganica do strmih uspona i nizbrdica. Više puta prošli smo dijelom kroz selo ili pak vikend naselja, klijeti i si. Domaćini su na nekim punktovima pripremili tekuće okrepe. Još ponegdje se može naići na stabla divljih trešanja čiji plodovi su u fazi propadanja, zatim višnje koje su još dobre za osvježenje umornih putnika te murve čije plodove su sa donjih grana već obrstili oni koji su prošli prije nas.

Iza 14 h bili smo na mjestu polaska (baš onako kako je Miljač rekao: vrtimo se u krug!). Dočekala nas je glazba, mogućnost okrepe gulašom i dr. po primjerenim cijenama; tu je i restoran "Jastreb" sa sladoledom, kavom, pijacom!; zatim mogućnost igranja odbojke na pijesku, parkić (u kojem su neki bili nestašni pa potrgali naslon na klupi i izložili se opasnosti - ne znam tko bi snosio troškove osiguranja?). Najviše veselja prisutnoj djeci pružili su bazeni "Toplica Vučkovec". Njih 6, pod budnim okom g. Fulira, uživali su više od dva sata u vodi. Ostali sudionici ovog pohoda zabavljali su se plešući, čavrljajući ili promatrajući.

Planinarske dnevnike smo mogli obilježiti žigom. Ovdje je prisutno preko 150 planinara. Najbrojniji su domaćini, novoosnovano društvo iz Zaboka je najraspjevanije, najveseliji su Grohotovci, a ima planinara iz Lipika, Daruvara, Belca, Konjšćine... U 18 h organiziranje prijevoz autobusom do vlaka. Vlak je krenuo u 18,40'. Glavni zabavljači u vlaku bili su: gđa Mira i g Ivan, tzv. Smoki (koji je svakako želio zadiviti publiku znanjem iz područja intimnog ili seksualnog života). U M. Bistrici bili smo iza 20 h!